NOVO, Apple Pay odslej tudi za otroke!

Otrokom ne bo več treba nadlegovati staršev, po novem do plačljivih aplikacij že z enim dotikom. Dejavni tudi pri Googlu: v sodelovanju z Mastercardom in Disneyjem razvijajo Mickey Mouse credit card.

Apple je sinoči na tiskovni konferenci predstavil nov produkt, ki bo razveselil vse starše.

Plačilno platformo Apple Pay namreč odslej ponujajo tudi najmlajšim, s čimer želijo pri ameriškem tehnološkem gigantu razbremeniti predvsem starše, ki so siti večnega nerganja otrok s pozivi po nakupu plačljivih aplikacij.

Predsednik Appla Tim Cook: ”Vsak dan prejmemo na tisoče pisem besnih staršev, v katerih nas prosijo, naj rešimo problematiko plačljivih igric, prek katerih podjetja izkoriščajo otroke. S platformo Apple Pay Kids smo ta problem rešili.”

Kako bo deloval nov sistem plačevanja?

Ko bo aplikacija otroka pozvala k plačilu, se bo na zaslonu telefona prikazal mavrični samorog – ko se ga bo otrok dotaknil, bo transakcija izvedena.

V duhu transparentnosti bodo starši konec leta po pošti prejeli spisek vseh opravljenih transakcij oziroma sklep o rubežu.

O novosti s področja inovativnih poslovnih praks pa se šušlja tudi pri Googlu.

Njihovi znanstveniki naj bi v sodelovanju z inženirji iz Disneyja in Mastercarda razvijali kreditno kartico za otroke.

Mickey Mouse credit card še testirajo na afriških otroških rudarjih, ki lahko trenutno s kartico zaradi varnosti kupijo samo Marlboro cigarete in Heineken pivo, konec leta pa bodo restrikcije glede nakupov umaknili.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*