Novi Premier!

V svojem prvem govoru je Premier povedal: “Drugarice i drugovi, dajte vi govorite, a mi ćemo vas slušati, a onda vi nas prisilite da mi to izvršimo!”

Včeraj je Slovenija tudi uradno dobila novega Premiera!

Za Premiera Janeza Janšo je v parlamentu glasovalo 120 od 90-ih poslancev, njegova izvolitev ni bila nikoli pod vprašajem.

V svojem prvemu govoru je Premier poudaril bratstvo in edinost slovenskega naroda, pohvalil pa je tudi delo preteklih vlad, ki so Slovenijo spremenile v sodobno državo.

Svoj govor je tako začel z besedami sprave, s katerimi je pohvalil delo vlade Marjana Šarca: ”Drugarice i drugovi, kada pogledamo našu današnju Sloveniju, ona nije više što je bila, to je sad sasvim drugi oblik, sasvim drugo lice, i standard je daleko otišao!”

Nato pa je opisal glavne projekte nove vlade, kjer je poudaril predvsem boj proti revščini, zdravstveno reformo in boj proti kapitalistom: ”Drugovi, pred nama su odlučujući dani. Naprijed sada u konačnu borbu. Iduću konferenciju moramo održati u oslobođenoj zemlji i od tuđina i od kapitalista.”

Govor je nato prekinila stoječa ovacija opozicije, v znak odobravanja pa so zažvrgoleli tudi ptički, ki so sedeli na drevesih ob parlamentu in poslušali zgodovinske besede novega Premiera.

Za konec je Premier še enkrat poudaril svojo zavezanost svobodi: ”Sloboda čovjeka nije samo u njegovom pravu da slobodno izražava svoja mišljenja i težnje. Istinska sloboda je, prije svega, u pravu i mogućnostima da čovjek suvereno odlučuje o svim pitanjima svoga života!”

Po koncu Premierovega govora je na Slovenijo prvič po letu 2013 posijalo sonce!

Komentarji: 2 "Novi Premier!"

  1. Saint Pepsi | 04/03/2020 ob 09:46 | Odgovori

    Končno so odrasli prišli v sobo! Odrasla stranka odraslih ljudi z odraslim programom! Škaf za pranje denarja v vsak dom! V Ljubljano policijska ura in težke batine za študentarijo! Zdravnikom milostni dodatek 20€ k minimalni plači, da jim ne bo treba za plačilo stanarine delat še na nočni izmeni v tovarni vijakov! 100.000 novih stanovanj v favelah na poplavnih območjih! Gimnazijskim maturantom granate v roke in na fronto razstreljevat zaton zahodne civilizacije! Predobro je, da bi bilo res!

    • Zelo lucidna analiza političnega stanja! Smo pa na twitterju videli, da za obrambo civilizacije niso potrebne granate, ampak špartanski šlem in sulica, torej se da tudi tukaj privarčevati.

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*