Novartisov tek za življenje: malčki bodo tekmovali za čudežno zdravilo za levkemijo!

Tek na 500 metrov s stojali za infuzijo. Prva nagrada čudežno zdravilo, druga nagrada krsta z Disneyjevimi junaki po tvoji izbiri! Gre lahko še nižje? Počakajmo naslednji teden.

Januar bo za vse malčke z levkemijo prav poseben mesec.

Naše najljubše farmacevtsko podjetje Novartis bo namreč 27. januarja, na svetovni dan spomina na holokavst, organiziralo Tek za življenje: s hitrimi nogami do dolgega življenja!

Z organizacijo tekmovanja se želi ta švicarska tovarna veselja in radosti oddolžiti družbi, ki tako radodarno financira raziskave v farmaciji, obenem pa želijo tudi promovirati zdrav način življenja.

Direktor Novartisa Skeletor je za Norokravo povedal: ”V preteklosti so bile farmacevtske multinacionalke pogosto deležne neupravičenih kritik s strani javnosti – češ da smo manijaki, ki z žrebom odločamo o življenju otrok, čeprav smo zdravilo razvili z denarjem davkoplačevalcem. No, s tem tekom želimo ta vtis popraviti.”

To pa ni edina dobrodelna gesta Švicarjev: v februarju bodo jemenskemu otroku z najnižjim indeksom telesne mase kupili Happy Meal!

Pogoji za prijavo na Tek za življenje so naslednji: malček mora biti mlajši od 12 let, njegova prognoza mora biti pol leta ali manj, prijavi se lahko samo en otrok iz družine.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*