Nova vladna strategija za boj proti revščini: prag revščine bo zamenjala preproga!

V sklopu gradbenih del na vladni stavbi naj bi porušili prag revščine in pred vrata namestili preprogo. Pričakovan velik padec revščine.

Vlade bo danes predstavila novo strategijo za boj proti revščini, ki v naši državi še vedno predstavlja velik problem, saj se revščina od konca kriza kljub gospodarski rasti ni zmanjšala.

Vladna strategija naj bi šla v smer rušitve praga revščine pred vladno stavbo, saj se je pod njim nabralo 13 cm umazanije.

Prag naj bi nato zamenjali s tanjšo preprogo, kar bo znižalo revščino na okoli dva odstotka prebivalstva.

Statistični urad med revne uvršča tiste prebivalce, katerih plača v deset evrskih bankovcih sega nižje od praga pred vladno palačo.

Prag je bil previsok, lahko si se spotaknil

Premier Šarec je za Norokravo povedal, da je prag revščine pred vladno stavbo precej visok, in da se je marsikateri politiki vanj spotaknil, padel in tako končal svojo kariero.

Gradbena dela bodo stekla ta teden, Šarec pa nam je zaupal nekaj podrobnosti o novi vladni strategiji za končanje revščine: ”Uporabili bomo blockchain tehnologijo, kaj še, inovacija, visoka tehnologija, 5G povezava, samovozeči avtomobili.”

Slovenija bo tako uradno postala država z najnižjo stopnjo revščine na svetu, o podobnih ukrepih znižanja praga revščine pa razmišljajo tudi ostale evropske države.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*