Nova afera v zdravstvu: je medicinska sestra primariju ukradla bajadero?

Primarij z UKC Maribor za 7 ur in 55 minut skočil na malico, ko se je vrnil, bajadere ni bilo več! Zdravniška zbornica: ”Nižjim kastam zdravstvenih delavcev ni mar za solidarnost!”

UKC Maribor pretresa nova afera!

Včeraj je prišla v javnost vest, da naj bi na oddelku za ortopedijo medicinska sestra ukradla Kraševo Bajadero, ki bi jo morala izročiti vodji oddelka!

Kot so povedali na policiji, naj bi po do sedaj zbranih podatkih bajadero v ordinacijo prinesla pacientka, jo izročila medicinski sestri in ob tem rekla: ”Nate, da se boste malo posladkale, saj vas itak nič ne plačajo.”

“Medicinska sestra naj bi bajadero nato spravila v predal, ko pa se je vodja oddelka, gospod primarij doktor plemeniti in blaženi, čez 7 ur in 55 minut vrnil z malice, pa bajadere ni bilo več. Medicinsko sestro M. A. smo pridržali zaradi suma korupcije, povzročitve gospodarske škode in kršitve kastnega sistema,” so povedali predstavniki posebne enote policije za pregon gospodarskega kriminala.

V skladu z zakonom o zdravstvu o delitvi bombonjere odloča vodja oddelka, za kršitev tega člena pa je zagrožena zaporna kazen in odvzem licence.

Sodni proces v primeru ”Ukradena bajadera” ne bo trajal prav dolgo, saj je medicinska sestra takoj priznala, da je bajadero razdelila med ostale člane nižje kaste zdravstvenih delavcev in da ob tem ni pomislila na svojega nadrejenega.

Iz Zdravniške zbornice Slovenije so ob tem povedali, da gre za še en primer nesolidarnosti nižjih kast z zdravniki in da je skrajni čas, da se za krajo bombonjer zviša kazni.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*