Nov vladni ukrep za pomoč delavcem: vrata odpira PREMIEROVA DOMAČIJA v Grosuplju!

Organiziran bo brezplačni avtobusni prevoz, obisk ni obvezen, bo pa pionir Mahnič beležil udeležbo. Delavci bodo ob pogledu na Premierove skromne začetke dobili nov zagon za delo.

Vlada je na današnji jutranji tiskovni konferenci predstavila nov ukrep za lajšanje ekonomskih tegob proletariata, ki jih je povzročila epidemija koronavirusa.

Ministrstvo za kulturo tako odpira vrata Premierove domačije v Grosuplju.

Iz slovenskih tovarn bo v Grosuplje vsak dan organiziran avtobusni prevoz, obiskovalci pa bodo dobili tudi brezplačni sendvič in sok Pingo.

V muzeju si bo lahko delavstvo ogledalo skromno kmetijo, kjer je Premier kot otrok pasel živino in na poljih zasejal prva semena svoje veličine.

Oglede bo vodil eden največjih poznavalcev Premierovega življenja in vodja zveze pionirjev Žan Mahnič, ki je za naš radio povedal: ”V teh težkih časih želimo delavcem dati upanja, predvsem pa jim želimo povedati, da se nikoli ne smejo vdati. Če je lahko Premier kot otrok z lastnimi rokami vlekel težki plug, ko so se voli že utrudili, bodo tudi delavci zdržali v natrpanih tovarnah!”

Poleg kmečkega in rokodelskega orodja, s katerim je Premier pomagal svojim sovaščanom, bo na ogled tudi fotografska razstava Premierovih popotovanj po ideološkem svetu, kjer se je slikal s številnimi svetovnimi voditelji: Titom, Kučanom, Merklovo, sedaj z Orbanom , kdo ve, kam ga bo radovednost zanesla v prihodnosti.

Ogled domačije ni obvezen, ga pa vlada svetuje vsem državljanom.

Ukrepi glede socialnega distanciranja za obisk domačije ne veljajo.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*