Nov resničnostni šov: Kruh ali drva?

Pop TV predstavlja nov šov, kjer bodo gledalci glasovali, ali naj revna družina kupi kruh ali drva. Gre za licenčno oddajo, ki je velik hit v ZDA in antičnem Rimu, vedno bolj priljubljena pa je tudi v EU.

Na naše male zaslone v decembru prihaja resničnostni šov Kruh ali drva?

Vsako oddajo bomo spoznali družino, ki ima premalo sredstev za preživetje, gledalci pa se bodo s klici in pošiljanjem SMS-jev odločili, kam naj vložijo svoje zadnje evre – v nakup hrane, ali raje v nakup kurjave?

Gre za enega od t.i. etičnih resničnostnih šovov, kjer ni v ospredju samo drama, pač pa tudi občutek gledalcev, da pomagajo svojim soljudem.

Pop TV-jev korporativni robot iz službe za odnose z javnostmi je za Norokravo povedal: ”Revni ljudje pogosto nimajo možganskih kapacitet za pravilne odločitve, zato smo se tudi odločili za to oddajo. Da jim pomagamo.”

V ZDA je oddaja Drva ali kruh? prava uspešnica – na tisoče in tisoče ljudi je tako v prvi oddaji navijalo za družino, ki so ji gledalci sredi zime vzeli kurjavo, nato pa je oče dobil pljučnico in umrl, najstarejša hči pa je pokazala neverjetno voljo, pričela je prodajati svoje telo in družini tako poleg hrane priskrbela še kurjavo – da se, če se hoče!

Kako pa se bomo odločili Slovenci? Naj Miha študira s praznim želodcem ali v treh puloverjih?

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*