Nov rekord! V Sloveniji že 447. zaporedni sončni dan z optimalno temperaturo!

Starejši ne pomnijo takšnega vremena! Temperature že več kot leto dni okoli 25 stopinj, zemljo vsako jutro namoči rosa, rahel vetrič pa nežno žene naše mline v modro-rumeno prihodnost!

Iz Ljudske agencije republike Slovenije za okolje (Larso) so sporočili, da je danes v Sloveniji že 447. zaporedni sončen dan z optimalnim vremenom!

Medtem ko v naši okolici beležijo raznovrstne vremenske ujme, pa Sonce Slovenijo razvaja z ravno pravšnjo temperaturo, ki ni ne previsoka ne prenizka, idealno vlago, ki napaja naša polja, in vetričem, ki nas boža po licu kot boža mati svojega doječega otroka!

92-letni Masimba, ki se je v Slovenijo preselil iz Zimbabveja, tako pove: ”Ne pomnim česa takšnega, gre za čudež! Nazadnje sem bil priča takšnemu vremenu, ko sem še živel v Zimbabveju!”

Vodja oddelka za politično meteorologijo na Larsu, tovariš komisar Žan Mahnič, je razložil, da gre resnično za svetovni fenomen: ”Znanost tega ne more pojasniti! Kot da bi pred enim letom nad Slovenijo vzšlo Sonce slave in poguma ter s svojimi krepostnimi rokami iz sončnih žarkov objelo naš narod in ga zavarovalo pred vremenskimi nevšečnostmi! Hvala, Sonce!”

Prognoza kaže, da naj bi se lepo vreme nadaljevalo tudi prihodnji teden, česar se bodo zagotovo razveselili državljani, ki sončno vreme izkoriščajo za sedenje na kavču.

Strokovnjaki za politično meteorologijo pa celo pravijo, da bi se glede na izkušnje z Madžarske, Severne Koreje in Zimbabveja sončno vreme lahko zavleklo še v naslednja desetletja.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*