NORO! V Cernu odkrili nov najmanjši osnovni delec!

Delec SMC je 600x manjši od Higgsovega bozona in je tako najmanjša stvar v vesolju! Ima izjemno kratko življenjsko dobo, močan desni spin in je privezan na jedro atoma z Mugabejevimi vezmi.

Revolucija v znanosti!

Iz Evropske organizacije za nuklearne raziskave (CERN) so danes sporočili, da so odkrili nov najmanjši osnovni gradnik našega vesolja!

Delec zaenkrat nosi suhoparno znanstveno ime SMC, gre pa za daleč najmanjšo gmoto energije, ki jo je do sedaj odkril človek.

Vodja znanstvene ekipe: ”O obstoju SMC-ja se je šušljajo že dolgo. Fiziki smo ga iskali v centru Higgsovega bozona, izkazalo pa se je, da ga zaradi močnega desnega spina odnaša skrajno desno. Gre pa za dejansko tako majhno zadevo, da jo je bilo težko zaznati tudi z našim pospeševalnikom.”

Novi delec zaradi nestabilnosti v svojem energijskem polju namreč obstaja le nekaj nanosekund, kar pa je dovolj, da so ga zaznali detektorji velikega hadronskega pospeševalnika in, kot zanimivost, tudi detektorji finančne policije, ki ima prostore v sosednji stavbi.

Znanstveniki so nam postregli še z nekaj lastnostmi novega delca: na veličastno atomsko jedro, ki žari z močjo tisočerih sonc, je SMC privezan s t.i. Mugabejevimi vezmi.

Obstoj teh vezi je popolnoma odvisen od volje jedra – razpadejo lahko v vsakem trenutku in pošljejo delec SMC v prostrano temo vesolja, vezi pa se nato sklenejo z novimi šibkimi delci.

O delcu SMC bomo v prihodnje zagotovo še slišali, saj so na vrata Cerna potrkali sosedje iz finančne policije, ki želijo pomagati pri nadaljnjih raziskavah in preiskavah.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*