NORO: Slovenske novice dobile Pulitzerjevo nagrado

Boston Globe, Washington Post in … Slovenske novice!!! Nor dan za slovensko novinarstvo – naš najkvalitetnejši časopis Slovenske novice dobil Pulitzerjevo nagrado.

Redakcija Slovenskih novic je sinoči dosegla izjemen uspeh, saj je njihov novinar A. L. kot prvi Evropejec prejel Pulitzerjevo nagrado. Članek z naslovom VIDEO: Žena ga je obdelala. Poglejte, kakšno olajšanje je doživel je pometel s konkurenco v kategoriji ‘Zgodbe, ki jih pišeta življenje in novinar na s.p.-ju‘.

Pulitzerjeve nagrade vsako leto podeljuje Univerza Columbia, veljajo pa za najprestižnejše nagrade v novinarstvu.

Za kako prestižno nagrado gre, pove dejstvo, da med njene dobitnike štejemo številne velikane novinarstva, ki so s svojim poročanjem spremenili družbo: Boba Woodwarda in Carla Bernsteina, ki sta pulitzerja dobila za poročanje o škandalu Watergate, Seymourja Hersha, ki je nagrado prejel za razkritje masakra v vietnamski vasi My Lai, kjer so ameriški vojaki umorili več sto vietnamskih žensk, otrok in starcev.

Sedaj pa lahko med ponosne dobitnike novinarskega oskarja prištejemo še A. L.-ja, ki se je spopadel z izjemno težavno temo, kako obrniti naslov, da bo idiotski narod kliknil na novico in potem pizdil ‘pa kaj dajete take naslove, sram naj vas bo’.

Slovenske novice so že od osamosvojitve daleč najbolj bran časopis v Sloveniji, dnevno jih prebere prek 300.000 Slovencev.

Novinar A. L. je za Norokravo povedal, da se je za študij novinarstva odločil, ker je želel spremeniti svet, pomagati malemu človeku.

Sedaj, ko je pristal v medijski greznici, imenovani ‘slovenski mediji’, na minimalcu, brez prihodnosti in ločen, se sicer sprašuje o smislu novinarstva in življenja na sploh, pulitzer pa mu je pri tem v veliko uteho.

Za komentar tega monumentalnega dosežka smo se obrnili tudi na katedro za novinarstvo ljubljanske fakultete za družbene vede, kjer pa ni bil dosegljiv nihče, saj je celotna katedra na strokovnem seminarju v Cernu, kjer poteka okrogla miza o prihodnosti standardnega modela osnovnih fizikalnih delcev.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*