Norakrava želi uspešno 2020 vsem svojim trem (z besedo: 3) bralcem!

Ostanite mirni, zleknite se na kavč, prižgite TV, brigajte se zase. Če v novem letu vidite brezdomca, ga na prestopite – vzemite zalet in ga preskočite.

Komentarji: 4 "Norakrava želi uspešno 2020 vsem svojim trem (z besedo: 3) bralcem!"

 1. Saint Pepsi | 01/01/2020 ob 14:39 | Odgovori

  Vaše modre besede so kot luč na učiteljevem oknu! Ne v dobesednem smislu seveda, če ima kje kak učitelj za luč, mu bomo po hitrem postopku zaprli pipico!

  • Danes imajo za štrom, jutri bodo hoteli pa jahto v Portorožu!

   Našemu zvestemu bralcu Saint Pepsiju in njegovemu poštnemu nabiralniku Investment invest 3S ltd pa želimo uspešno leto 2020!

 2. Srečno tudi Nori kravi …
  ~
  … ki je nase prostovoljno prevzela najpomembnejšo vlogo v družbi – mesto norosti, da so vsi drugi lahko – normalni.
  Na tako požrtvovalnost naletimo le redkokdaj … samo pronicljivo/subtilno razumevanje delovanja družbenih mehanizmov lahko pripelje do take herojske drže. Spomniti se moramo, da to ni odondod ali samoumevno: včasih, ko še ni bilo prostovoljcev z enim rdečim in enim črnim rogom na glavi … so jih morali naloviti nasilno, in odpeljati daleč stran, tja nekam v oddaljeno polje vzhodno od Ljubljane, za visoki zid. A nehvaležneži nase niso hoteli sprejeti simbolnega mandata – da bi veljali za nore – da bi drugi lahko veljali za normalne. Upirali so se, enkrat je nekdo celo spodkopal zid in filmsko pobegnil iz Kranjske deželne blaznice.

  Danes na srečo živimo v urejeni družbi, sonce sveti poševno, aprila mogoče včasih pada dež, družbene vloge so pravično razdeljene, strukturno mesto norosti je nase samoiniciativno prevzela Krava, da si vsi drugi lahko oddahnejo: “Hvala Nori kravi, da jo imamo, … da smo mi normalni.”

  • Tale hvalospev bo seveda šel v kartoteko!

   In zapomnite si: ni nora krava, nor je tisti, ki je zmlel njenega atija in mami v peklensko moko ter ju postregel kravi za zajtrk.

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*