Norakrava se je vrnila z morja. S svežimi idejami za rešitev revščine. Brskanje po smeteh.

Nazaj smo. Medtem ko slovenski reveži dostojanstveno sedijo doma na luksuzni zofi in s stegnjeno roko čakajo na socialo, so njihovi hrvaški kolegi dostojanstvo brcnili v rit in pogumno tavhajo smetnjake.

Norakrava se je sinoči z dopusta na Hrvaškem vrnila v Slovenijo z dvocevko, saj glede na medijsko poročanje nismo bili povsem prepričani, če so našo državo medtem že zavzela krdela volkov. Vaški stražar na meji nam je povedal, da je vse pod kontrolo.

Ker pa tudi na dopustu ne pozabimo na socialni čut, v Slovenijo prinašamo novo idejo za popolno rešitev problemov revščine in prepotentnih starcev in revnih, in sicer brskanje po smeteh.

Na dopustu sta nas z odpiranjem smetnjaka motila starec in vnuk

Hrvaška je leta 2005 uvedla odkup plastenk za pol kune, s čimer sicer niso rešili problema recikliranja plastike, saj so glede na procent recikliranih smeti na četrtem mestu – od zadaj – so pa revne postavili na svoje mesto.

Po naših smeteh je brskal starejši gospod s svojim vnukom, oba sta nam sicer šla precej na živce, ker sta nas motila s hrupom odpiranja smetnjaka, vendar smo vseeno z njima navezali stik.

Gospod je povedal, da z dobroimetjem od plastenk sebi in vnuku kupuje kruh, ker kao nimata dovolj denarja, da mu je hči, vnukova mati, kao umrla, da je tudi sam (kao) bolan, da ga je strah za vnuka bla bla bla, standardna fejk zgodba, s katero klenih Slovencev ne moreš več nategniti – vsi vemo, da ima doma mercedeza in vilo z bazenom.

Revni in starejši imajo v Sloveniji še vedno nekaj dostojanstva. Vzemimo jim ga in ga prodajmo na dražbi.

Slovenski reveži so preveč fini, da bi brskali po smetnjakih.

Smo pa vsekakor mnenja, da bi morali podobno Sizifovo delo uvesti tudi v Sloveniji – recimo pet centov za kilogram bioloških odpadkov, ki bi jih revni prinesli na Snago.

Revne bi tako postavili na svoje mesto, saj imajo še vedno jajca, da hodijo pred kamere in jamrajo, kako slabo jim je.

Njihovo dostojanstvo, ki bi ga s potapljanjem v smetnjake izgubili, bi država lahko podarila Borutu Pahorju, ki ga je izgubil v pajkicah.

Obenem pa bi nam, ustvarjalcem gospodarske rasti, znižali položnice za komunalni odvoz, s čimer bi ustvarili še več gospodarske rasti, ki bi jo natankali v naše 16-metrsko plovilo.

Komentirajte – ste na Hrvaškem namesto kava rekli kafa in so vas ustrelili v glavo? Ste vozili 20 km/h prek omejitve in vas je nesramni hrvaški policist kaznoval? Potožite se v komentarjih. So brezplačni.

Komentarji: 2 "Norakrava se je vrnila z morja. S svežimi idejami za rešitev revščine. Brskanje po smeteh."

  1. Ne hodim na Hrvaško 😁😁😁😁

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*