NOR DAN ZA KOLESARSTVO: dostavljavec Wolta podrl svetovni rekord v vožnji na eno uro!

V 60 minutah je v dežju, snegu in z vročino prekolesaril 55,2 km in za 111 m popravil rekord! K dosežku sta ga gnala kredit in rubežniki!

Današnji dan se bo z zlatimi črkami zapisal v zgodovino slovenskega športa!

Dostavljavec Wolta Andrej, 26 let, je namreč danes ob 7:00 postavil nov svetovni rekord v kolesarjenju na eno uro!

V uri je prekolesaril kar 55,2 km, s čimer je za 111 metrov popravil prejšnji rekord Belgijca Victorja Campenaertsa, ki pa je dosežek postavil na velodromu s posebno aerodinamično opremo in periodnim sistemom.

Med postavljanjem rekorda, ki ni bil načrtovan, je Andrej uspel lačnim Ljubljančanom dostaviti še 4 cheesburgerje, 4 krompirčke, dve veliki coli in dva sladoleda iz McDonaldsa ter mesno ploščo za 4 osebe iz restavracije Sarajevo ’84.

Andrej za daljšo izjavo žal ni bil na voljo, saj lovi dnevno normo, nam je pa ob padcu na ledeni zaplati na hitro povedal, da je to najsrečnejši dan v njegovem življenju: ”Zahvalil bi se rad predvsem vsem dosedanjim vladam, ki so poskrbele, da stane kvadratni meter stanovanja v Sloveniji več kot v Berlinu, pa seveda banki in rubežnikom, ki mi vsak dan dajo motivacijo za delo. In seveda hvala za liberalizacijo trga delovne sile, saj me sedaj na delovnem mestu ne omejuje komunistični sindikat, ampak sem sam svoj šef.”

Izjavo je žal prekinil klic na Andrejev telefon iz telefonske centrale v New Delhiju, kjer ga je operater opomnil, da je že 20 sekund pri miru, in da čez 10 sekund ne bo več ”sodelavec” Wolta.

Kakor koli že, kolesarska javnost sedaj z nestrpnostjo pričakuje, če bo Andrej ”zaradi boljših pogojev za trening” preselil svoje davčno rezidentstvo v Monako oz. na Deviške otoke.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*