Nobelova nagrada za fiziko revni slovenski družini, ki vsak dan iz nič ustvari obrok!

Velik dan za slovensko znanost! Družina Novak se že od očetove smrti ukvarja s kvantno fiziko. Posebej se zahvaljujejo državi in celotni slovenski družbi!

Pa smo jo dobili – prvo slovensko Nobelovo nagrado!

Dobila jo je družina Novak iz Prekmurja za svoje dolgoletno delo na področju kvatne mehanike in nanotehnologje.

Družini je namreč uspelo razvozlati eno največjih skrivnosti v znanosti – kako je lahko vesolje nastalo iz ničesar?

Mama Marija: ”Smo presrečni, otrokom bom kupila učbenike.”

Mama Marija je skrivnost Velikega poka razvozlala neko popoldne, ko je kuhala kosilo: ”Imam tri otroka, sem invalidsko upokojena, mož pa mi je pred leti umrl. Država ljudem govori ”imejte otroke”, potem družino udari nesreča in dobimo sredinca. Zato sem se zakopala v fizikalne knjige in uspelo mi je iz nič ustvariti špagete s sirom.”

Znanstveniki so bili nad njenim dosežkom povsem osupli, svojo teorijo ustvarjanja materije iz nič pa je od takrat aplicirala še na plačevanje položnic, avtobusa, ogrevanja itd.

Dr. Neil deGrasse Tyson, znani ameriški astrofizik, je povedal: ”Gre za največji dosežek v znanosti. Do sedaj. Kar uspeva dr. Mariji je nemogoče, znanstveniki še sedaj ne moremo razumeti, kako lahko z 800 evri plača kredit, položnice, hrano itd. Nagrada je šla v prave roke!”

Marija pa se ob novici, da je prejela Nobelovo nagrado, ni pozabila zahvaliti Premieru, vsem bivšim predsednikom in predsednici vlade ter Slovencem na splošno.

Komentarji: 2 "Nobelova nagrada za fiziko revni slovenski družini, ki vsak dan iz nič ustvari obrok!"

  1. To vam pane verjamem! Če bi premier vedel za to, bi jo skuril na grmadi kot čarovnico.

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*