Noam Chomsky je idiot!

10 let nazaj je izjavil, da bo v ZDA na oblast prišel karizmatični vodja, ki bo vso kompleksnost sveta zreduciral v preproste parole, in izbruhnilo bo totalno sranje. Kar pa se ni zgodilo. Ergo, idiot.

Chomsky je pred desetimi leti bluzil o nekih ”neoliberalcih”, ki da so zahodna ljudstva, navajena življenja na veliki nogi, spravili na kolena.

Slabo plačane službe, klestenje zdravstva in sociale zaradi nižanja davkov in vedno večjo revščino naj bi ti t.i. ”neoliberalci” v slogu Cezarjeve taktike deli in vladaj zakamuflirali z delitvijo naroda.

”Država daje denar za imigrante, ni pa ji mar za naše reveže, ki so sicer lenuhi in komunisti,” naj bi se slišalo po forumih, je takrat zapisal Chomsky.

”Vegani bodo prepovedali meso! Muslimani nas bodo posilili! Štajerci kradejo in so primitivni! Bosanci smrdijo, Slowenen stinken, Spaniards stink!” naj bi po mnenju Chomskega odmevalo po ulicah.

In potem naj bi se pojavili karizmatični voditelji, ki bodo ljudem rekli: ”Res je! Službe nimate zaradi veganskih muslimanov in 16-letnih punčk in ne zaradi deregulacije in globalizacije! Odprimo taborišča!”

In ljudje naj bi (še vedno citiramo idiota Noama) odprtih rok sprejeli te šarlatane, človeštvo pa naj bi sčasoma odjezdilo v sončni zahod, s koktajlom norcev, nuklearnega orožja in globalnega segrevanja v roki.

Tako, ker se nič od naštetega še ni zgodilo, lahko razglasimo, da je Noam Chomsky idiot.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*