Noam Chomsky je idiot (2. del)!

V intervjuju je bluzil, da je namen bogatunov usmeriti ljudi v brezglavo potrošništvo in stran od boja za družbene spremembe. Bullshit, pravimo mi – kaj pa, ko smo se borili za hitrejši začetek gradnje Ikee?

Nova sobota in nov idiotizem Noama Chomskega.

Tokrat je v intervjuju spomnil na zapise v poslovnih časnikih iz 20. let prejšnjega stoletja, kjer so takratni intelektualci zapisali, da je potrebno pozornost javnosti usmeriti na površinske stvari, kot je potrošništvo, moda, zabavna industrija in egoizem, ter stran od politike in družbenega udejstvovanja.

To naj bi državam prineslo pravo demokracijo, kjer so državljani zgolj gledalci, intelektualci in bogatunske elite pa lahko brez moteče javnosti v miru vladajo.

Pa je danes družba res takšna – torej polna zombijev, ki na ukaz marketinških agencij oblegajo nakupovalna središča, vseeno pa jim je, da v državi čakaš na rešilca 40 minut, ali pa da sredi ulice nekdo crkuje?

Absolutno. NE.

Spomnimo se samo na množična solidarnostna zborovanja Slovencev ob nedavnih množičnih odpuščanjih šivilj in krojačev na severovzhodu Slovenije.

Pa na množično slavje ob odprtju Primarka.

Pa na protestni shod pred ljubljansko občino, kjer smo državljani zahtevali, da se Ikei TAKOJ izda gradbeno dovoljenje.

Tako, še enkrat smo torej dokazali, da je Noam Chomsky idiot.

Prvi del naše serije o idiotizmih ameriškega lingvista najdete tukaj.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*