NIJZ pričel s pošiljanjem digitalnih covidnih pergamentov

Ob ugodnem vetru bodo golobi dosegli vse kotičke dežele v treh tednih. Kraljevi svet za digitalizacijo objavil seznam pooblaščenih samostanov, kjer vam lahko izdelajo kopijo digitalnega pergamenta.

NIJZ je danes pričel s pošiljanjem digitalnih covidnih pergamentov, ki naj bi jih državljani, ki so bili cepljeni oz. so korona kugo preboleli, prejeli v naslednjih tednih.

Digitalni pergamenti so pomembni predvsem z vidika prehoda meje v druge grofije, z njimi pa želi Habsburška oblast znotraj svojega kraljestva uvesti enoten birokratski sistem, s katerim bo boj proti kugi lažji.

Mark von Uber Andrijanič, vodja kraljevega sveta za digitalizacijo, je ob vzletu golobov pismonoš povedal: ”Veter je zaenkrat ugoden, tako da bodo ptice dosegle podanike v naslednjih treh tednih. Obenem naprošam vse, ki boste prejeli digitalne pergamente, da stopite do bližnjega samostana, kjer vam bodo izdelali kopijo dokumenta. Ponovna izdaja namreč lahko traja tudi več kot mesec.”

Pri pošiljanju digitalnih pergamentov se sicer v bližnji prihodnosti obetajo spremembe – namesto golobov naj bi od prihodnjega leta dalje uporabljali krokarje, kar naj bi čas pridobivanja potrdila skrajšalo tudi za več kot teden dni!

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*