Nestlé zopet premika tehnološke meje. S čokolado brez sladkorja.

Švicarski multinacionalni pravni človek zopet dokazuje, da korporacije premikajo meje človeške znanosti – z nesladko čokolado. Marie Currie je pussy. In komunist, ker baba zmešana ni patentirala radija. ”Za družbeno dobro”, pa to. Debil.

Nesladka čokolada je bila že od časov Aristotla sveti gral znanosti, kot kaže, pa so v Nestléju končno odkrili eno največjih skrivnosti, ki je ob živce spravljala tako Newtona kot Hawkinga.

Čokloado, v kateri ni rafiniriranih sladkorjev, bodo najprej predstavili na japonskem tržišču, predvidevamo da v Hirošimi in Nagasakiju, saj imajo tamkajšnji prebivalci že tradicijo igranja poizkusnih zajčkov.

Kaj je v čokoladi?

Namesto sladkorjev so v čokoladi sladki nasmehi jemenskih otrok, ki se na njihovih obrazih narišejo, ko ugotovijo, da jih je granata falila.

Nasmehe nato s posebno napravo požanjejo, kondenzirajo in vstavijo v čokolado.

Nasmehe so pri Nestléju že privatizirali in patentirali, tako da morajo otroci, ki se smejejo, plačati 145.000 evrov kazni za zlorabo patenta.

Korporacije tako zopet vlečejo človeštvo naprej – raztegljiva cev za zalivanje vrta, pojoča riba in otroška kahlja z nastavkom za iPad bodo človeštvo pripeljali tja do leta 2050, morda celo 2060.

Privatni sektor z inovacija rine svet naprej. Kdor se s tem ne strinja, naj se usede na kahlo in pogleda na iPad.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*