Nesreča v Premogovniku Velenje: Damijan Janković rešil rudarje! In 15 sirot!

Sin ljubljanskega župana z lastnimi rokami zadržal tram in s tem rešil ostale rudarje. Ter otroke iz sirotišnice, ki so bili ravno na ekskurziji. Takšnega sina bi si želel vsak!

Slovenijo je včeraj pretresla huda nesreča v velenjskem rudniku, danes pa je že znano ime junaka, ki je rešil 11 rudarjev in 15 sirot.

Gre za Damijana Jankovića, sina ljubljanskega župana in doktorja rudarskih znanosti, ki je v času nesreče v rovu ravno izvajal znanstvene meritve.

Po do sedaj znanih podatkih je v rudniku prišlo do eksplozije metana, rov pa se je začel rušiti.

Janković, ki je eden največji svetovnih strokovnjakov za podzemlje, je prisebno skočil do zadnjega trama pred jaškom in ga zgolj z močjo svojih rok zadržal dovolj časa, da so rudarji in sirote zapustili rudnik.

Nato se je v dvigalu od izčrpanosti zgrudil.

Rudarji: Janković pooseblja vse, kar je v Sloveniji dobrega

Predsednik sindikata rudarjev Janez Kramp je komaj zadrževal solze: ”Junak. Nimam drugih besed. V Sloveniji imaš rudarje, prodajalke in brezdomce, ki kradejo, izkoriščajo luknje v zakonodaji in se okoriščajo z davkoplačevalskim denarjem, profitirajo, ker je njihov očka na visoki poziciji. In potem imaš k sreči tu še posameznike, kakršen je Damijan Janković, ki z lastnimi rokami držijo slovenski rov, da se ne sesuje na vse nas.”

V skladu s stoletno rudarsko tradicijo bodo rudarji Jankoviću podarili nezazidljivo parcelo.

Norakrava pa družini Janković sporoča, da pozitiven PR ni zastonj, in da lahko naš TRR dobijo prek e-maila.

Komentarji: 1 "Nesreča v Premogovniku Velenje: Damijan Janković rešil rudarje! In 15 sirot!"

  1. To je najmanj za srebrni častni znak svobode Republike Slovenije. Pozivam njegovo veličanstvo B. Pahorja, da se čimprej izkaže; čeprav bo morda v D. Jankoviću videl konkurenco.

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*