Nemška vlada prepovedala prosjačenje Hoferja za subvencije

Hofer z nasilnim beračenjem moti nemške davkoplačevalce. Beračijo lahko samo na prostem trgu, davkoplačevalce pa morajo pustiti pri miru.

Nemška vlada je včeraj ponoči sporočila, da je od ponedeljka naprej Hoferju prepovedano beračiti pred prostori nemških davkoplačevalcev.

Mnogi državljani Nemčije so se namreč pritoževali, da gredo z družino po nakupih, nato pa izza vogala skoči trgovski gigant Hofer, smrdeč po poceni kolonjski, in jih prosi za subvencije za usposabljanje novih zaposlenih, kljub temu, da podjetje posluje z velikim dobičkom.

Nemška kanclerka Angela Merkel: ”Vsiljivemu beračenju pravnih oseb smo morali narediti konec, saj je preseglo vse meje. Lastnik je eden najbogatejših Zemljanov, nato pa joka pri davkoplačevalcih za drobiž. Nein, basta!”

Pri Hoferju so nam povedali, da bodo odločitev nemške vlade spoštovali, da pa se jim obnašanje Nemcev do pravnih oseb ne zdi etično, in da nakazuje na popolno izgubo moralnega kompasa v dobi neoliberalnega kapitalizma, kjer se s pravnimi osebami ravna kot s klošarji.

Odločitev nemške vlade bo najbolj prizadela Karla Albrechta Jr., lastnika Hoferja in enega najbogatejših Zemljanov, ki pooseblja moderni kapitalizem, saj je do bogastva prišel s sposobnostjo in trdim delom (svojega atija)

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*