Nedeljska samorefleksija: državljani se množično opravičujejo Premieru!

Slovenci priznavajo, da so korono izkoristili za sklepanje družinskih poslov in da v pol leta niso naredili popolnoma nič za pripravo na drugi val, razen da so širili fašizem.

Po nedeljski samorefleksiji, ko so Slovenci v svojih domovih razmišljali o zablodah, ki so jih zagrešili v vodenju priprav na koronakrizo, smo danes priče skupinskemu priznanju krivde.

Državljani se s šopki v rokah množično zbirajo pred vladno palačo in prosijo Premiera odpuščanja zaradi številnih nepravilnosti oz. celo kaznivih dejanj, za katera so odgovorni.

Narod je v čustvenem nagovoru Premieru povedal: ”Dragi Premier! Oprosti nam! Oprosti nam, ker smo kot podivjani paraziti kradli denar namenjen zaščitni opremi! Oprosti, ker smo sklepali državne pogodbe s svojimi sorodniki! Oprosti, ker smo zadnjih šest mesecev več sredstev namenili širjenju fašističnih idej, kot pa pripravi na drugi val korone! Premier, oprosti!”

Premier se na moledovanje demosa še ni odzval, saj je, razumljivo, še vedno užaljen: že od marca se namreč javno zavzema, da bi vodenje koronakrize prevzela stroka, čemur pa raja vztrajno nasprotuje.

Slovenci bodo kljub temu vztrajali pred vladno palačo, saj računajo na Premierovo pregovorno dobrosrčnost in empatijo – spomnimo se samo, da je narodu pred leti odpustil trgovino z orožjem in uvajanje zgrešene neoliberalne politike, ki je v revščino pahnila ogromno vladnih funkcionarjev.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*