Narobe svet: socialistična EU od Irske d.o.o. zahteva, da Applu obračuna davek!

Pritožba Irske d.o.o. in Appla na odločitev evropskega sodišča – Irska ne želi Applovega denarja, ker imajo dovolj svojega.

Te dni na evropskem sodišču poteka pritožbeni postopek zoper odločitev Evropske komisije, ki je odločila, da mora Irska d.o.o. Applu obračunati za 13 milijard evrov davščin.

Apple naj bi po mnenju EU-ja prikazal, da so ves dobiček, ustvarjen v EU-ju, ustvarili v poštnem nabiralniku na Irskem d.o.o., s čimer naj bi se izognili plačilu davkov v drugih evropskih državah, obenem pa naj bi Irska d.o.o. Applov poštni nabiralnik obdavčevala po nižji stopnji od drugih.

Apple in Irska d.o.o. na drugi strani pravita, da je poštni nabiralnik ključen del njihovega posla, da je v njem zaposlenih mnogo vodstvenih delavcev, in da je torej logično, da je bila večina dobička ustvarjenega na Irskem (d.o.o.).

Direktor Appla Tim Cook: ”V poštnem nabiralniku v Dublinu imamo zaposlenih nekaj najbolj ključnih ljudi Appla. Pogosto sem tudi sam tam. Presenečeni bi bili, kako dobro delovno vzdušje je v pločevinasti škatli. Paziti moraš le, da te v glavo ne zadane oglasni material.”

Evropska vojna proti poštnim nabiralnikom

Gre torej za še eno poglavje v vojni med Evropsko unijo in poštnimi nabiralniki.

Kot smo poročali prejšnji teden, poštni nabiralniki predstavljajo vse bolj pomembno industrijo na zahodu.

Irska, Malta in Luksemburg veljajo za največje izvoznice poštnih nabiralnikov na svetu, ta industrija predstavlja temelj njihove ekonomije.

Če bo EU na sodišču dosegla svoje, bo to pomenilo konec korporacij in vrnitev človeštva v kameno dobo.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*