Napredovanje Maribora zasenčil napad švedskih znanstvenikov na slovenske profesorje!

Maribor izločil švedski AIK. Med polčasom švedski akademiki vpadli na igrišče. Razlog naj bi bil odtujen elektronski mikroskop. Varnostniki preprečili najhujše, simpozij se je končal mirno.

Sinoči se je v Stockholmu končal drugi del nogometne drame med NK Maribor in AIK, ki so ga Mariborčani sicer izgubili s 3:2, vendar pa napredujejo v naslednji krog na račun gola več v gosteh.

Tekmo pa je zasenčil incident, ki so ga zakuhali domači profesorji.

Mariborska akademija znanosti in umetnosti, ki je v Stockholm odpotovala v 50 članski zasedbi, naj bi pred začetkom tekme švedskim kolegom ukradla elektronski mikroskop.

Sledilo je nasilje

Švedska znanstvena srenja je zato med polčasom vpadla na igrišče in se poizkušala spopasti s slovenskimi raziskovalci.

Pognali so pospeševalnik delcev in slovensko tribuno zasuli z elektroni.

Slovenski kemiki so k sreči pravočasno dvignili protonski ščit in nevtralizirali elektrone.

Nato so vmes stopili varnostniki ter profesorje zadržali narazen – stvari bi namreč kmalu eskalirale, saj so Švedi na plan privlekli miniaturizirano termonuklearno konico. Slovenski kvantni fiziki so nato švedskim kolegom vrnili mikroskop in tekma se je končala mirno.

V obeh klubih so se strinjali, da tovrstni izpadi na nogometne tribune ne sodijo, UEFA pa že razmišlja, da bi znanstvenikom prepovedali vstop na tribune in nazaj pripeljali organizirane skupine huliganov, s katerimi je bilo veliko lažje postopati.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*