Namesto plačanega dopusta štiri karte za bazen?

Gospodarska zbornica: delavci na morju delajo gnečo v restavracijah in v mestih, s kričečimi otroki na plažah pa motijo mir. Bodo delodajalci odslej namesto dopusta delavcem plačali štiri poldnevne karte za mestni bazen?

Leta 1936 so si francoski delavci s protesti izborili plačan dopust – takrat je bogat sloj svaril pred negativnimi posledicami za francosko obalo, ki naj bi jo okupirali primitivni delavci, ki se ne znajo obnašati.

In po mnenju Gospodarske zbornice Slovenija (GZS) so imeli prav.

Čas je za prevetritev plačanega dopusta

Otroški smeh in kričanje sta plaže spremenila v pravi pekel. Bogati se zato umikajo na svoje jahte in v varno zavetje Karibov.

Z GZS so tako na vlado poslali predlog reforme, s katerim bi uredili področje kaotičnih obal in globalnega segrevanja.

Marjan Fikus, predsednik centralnega komiteja GZS: ”Nižji sloji so zavzeli morje, zaradi česar bogati bežijo na Karibe in v svoje jahte. To ima izjemno negativne posledice tudi na okolje.”

”Naš predlog gre v smer, da ohranimo socialne pravice delavcev in razbremenimo evropske obale. Delavcem bi tako dali štiri poldnevne karte za bazen na leto. Če sta zaposlena mama in oče, pa bi delodajalec vsakemu dal dve karti.”

Sindikati predlog še preučujejo

Predstavniki delavcev predlog GZS-ja še preučujejo, kot kaže, pa bodo pogajanja trda.

Predsednica Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, Lidija Popuščič: ”Sindikati ne bomo pristali na ultimate delodajalcev. Zahtevamo vsaj šest kart za mestni bazen. Naši predniki se niso borili za to, da bodo delodajalci z nami pometali. Borili so se, da naredimo osem korakov nazaj in dva naprej in nato razglasimo, da smo v bistvu napredovali.”

Boj bo torej trd, kopališča pa polna.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*