Namesto NUK II v Ljubljani prva Instagram knjižnica na svetu

Ime bo nosila po Borutu Pahorju, v njej bodo shranjene objave največjih svetovnih influencerjev. Stavbo je oblikoval italijanski biro StellaRossa iz Basovizze.

Včeraj so na ministrstvu za izobraževanje, propagando in pravilno javno mišljenje javnosti prestavili načrt za prvo Instagram knjižnico na svetu.

Kot smo pravilno ugibali že dalj časa, bo knjižnica nosila ime po najbolj znanemu slovenskemu insta influencerju Borutu Pahorju, stala pa bo na mestu, kjer bi morala stati že dolgo pričakovana narodna in univerzitetna knjižnica NUK II.

Natečaj za stavbo je že pred časom dobil italijanski arhitekturni biro StellaRossa iz Basovizze, kjer so nam povedali: ”Stavba je poklon Borutu Pahorju in njegovemu doprinosu k človeštvu.”

Slovenija tako dobiva edinstveno stavbo, kar bo zagotovo doprineslo k prepoznavnosti naše države v tujini.

V Instaknjižnici se bo poleg arhiva objav z Instagrama nahajala tudi višja šola influencerstva, prodajalna ogledal, tovarna napihljivih seks lutk z vašim obrazom, v kleti pa naj bi prostore dobil muzej Twitterja.

Ob novici o začetku gradnje nove knjižnice pa je bil seveda izjemno počaščen predsednik Pahor, iz njegovega kabineta so sporočili: ”Knjižnica predstavlja prostor za izmenjavo znanj, druženje, politične debate in gojenje pluralnosti ideoloških misli v družbi, zato smo izjemno veseli, da se država ni odločila za postavitev NUK II. Instagram je prihodnost, miške in modelčki, če nimate vsaj 1000 followerjev, ne obstajate!”

Komentarji: 4 "Namesto NUK II v Ljubljani prva Instagram knjižnica na svetu"

  1. Samo ena stvar manjka temu prečudovitemu presežku arhitekture in sicer vodomet na vrhu nebo-tičnika. Naj Pahorjeva sveta vodica oplaja vse obiskovalke in obiskovalce tega svetrga hrama učenosti in omike.

  2. Iz zaupnih virov je slišati, da bo zadeva svetovna atrakcija, saj bo to prva tovrstna ustanova s topless knjižničarkami. Razmišljajo tudi o uvedbi novega nacionalnega priznanja za izjemne kulturne dosežke, ki jo bodo vsako leto podeljevali v novi stavbi in bo že leta 2021 nadomestila Prešernovo nagrado. Trenutno potekajo vroče razprave o njenem poimenovanju. V igri sta “Miška” in “Miško”, vendar bo zaradi politične korektnosti skoraj zagotovo zmagala prva opcija.

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*