Nagrade za cestno golazen leta – brez presenečenj, zmagovalci zopet kolesarji

AMZS podelil tradicionalne nagrade za cestno golazen leta 2019. Zmagovalci zopet kolesarji pred prikoličarji in vozniki audijev ter bmwjev. Bodo prihodnje leto primat kolesarjev ogrozili električni skiroji?

Avto-moto zveza Slovenija (AMZS) je sinoči v Cankarjevem domu podelila tradicionalne nagrade Zlata roka, ki jih že od leta 1980 podeljuje udeležencem v prometu, ki so v preteklem letu naredili največ za kaos na naših cestah.

Še 14. zapored so nagrado prejeli kolesarji, ki držijo primat največje cestne golazni že od leta 2005, ko je Lance Armstrong še sedmič zapored zmagal na Touru in so si morali vsi višji državni uradniki in privatniki kupiti karbonska kolesa in čelade za kronometer. Ker so kul.

V njihovem imenu je nagrado sprejel Ljubljančan Pero, ki je obljubil, da bodo še naprej vlagali trud v sejanje terorja po naših cestah: ”Delamo na tem, da bi čim več kolesarjev nabavilo vozičke za otroke, ki se jih priključi za kolo. Že tako nas večina ne zna voziti kolesa, s temi vozički pa smo praktično postali naprava za masaker nad pešci.”

Cestna golazen leta so pričakovano zopet kolesarji.

Izsiljevanje pešcev, blokiranje pasov …

Predsednik AMZS Jože Schalthebel je v nagovoru povedal: ”Sociopati na kolesih so še naprej daleč največja golazen na cesti. Teror sejejo tako po cestišču kot tudi med pešci – vožnja v štric, vijuganje po cesti, guzenje mimo avtomobilov pri semaforjih, izsiljevanje pešcev, čemur ponavadi sledi agresivni verbalni izpad. So zaslužni prejemniki Zlate roke.”

Na drugem mestu so letos pristali prikoličarji, ki so na mesto nižje izrinili voznike mikropenis znamk Audi in BMW.

Schalthebel: ”Na drugo mesto so člani AMZS letos izglasovali voznike avtov s prikolicami in voznike kamperjev. Po lestvici so napredovali predvsem zaradi postavljanja piknik miz na prehitevalnih pasovih ob daljših zastojih.”

”Zakaj so na lestvici vozniki audijev in bmwjev pa ne vem. Sam vozim BMW 330i in kot vidim so problematični ostali vozniki, ki uporabljajo smernike in s tem strašijo ptice, imajo na avtocesti preveliko varnostno razdaljo, s čimer znižujejo pretočnost itd.” je še dodal predsednik AMZS.

Prihajajo električni skiroji

Kot kažejo raziskave znanstvenikov pa se psihopati s koles selijo na elektroskiroje.

Mediji že poročajo o mnogih konfliktih med skiroji in pešci ter kolesarji. Scenarij pa je znan: ti imbicili se obnašajo, kot da so afriški diktatorji in se jim je vesoljni svet dolžan klanjati.

Vsekakor se veselimo podelitve nagrad prihodnje leto.

Na norikravi lahko komentirate brez registracije. Kljub temu, da podpiramo absolutno svobodo govora, si boste z idiotskimi komentarji zagotovili enosmerno vozovnico v Sibirijo. Komandant Norakrava bo odgovoril na vse komentarje.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*