Spolno nadlegovanje na ljubljanski univerzi: volkovi študentkam ponudili pomoč

Volkovi, ki so za razliko od žensk zaščiteni, bi študentke spremljali v kabinete. Profesorji ideji niso naklonjeni, ob volkovih se počutijo neprijetno in ogroženo.

Ob številnih pričevanjih študentk ljubljanske univerze, ki so bile žrtve spolnega nadlegovanja, so se danes oglasili volkovi vrste canis lupus, ki so ženskam pripravljeni ponuditi pomoč.

Predsednik Zveze slovenskih krdel, volk Sivko, je na Facebooku zapisal: ”Volkovi smo za razliko od žensk zakonsko zaščitene živali. Menimo, da bi lahko s svojim statusom predvsem pa s svojimi 42-imi zobmi pomagali študentkam Univerze v Ljubljani, da se osredotočijo na študij, mi pa bi pazili na tavajoče roke profesorjev.”

Študentke bi volka priklicale s pomočjo aplikacije iWolf, nato pa bi jih spremljal v profesorjev kabinet, kjer bi kosmatinec poskrbel, da bo govora o študijskih zadevah in ne ženskih oblinah.

Za mnenje smo povprašali tudi ljubljansko univerzo, kjer pa so do ideje volkov skeptični.

Neuradno smo izvedeli, da naj bi se profesorji ob prisotnosti volka počutili ranljive in ogrožene.

”In kaj če me napade? Potem bom podal prijavo na policijo, ki pa bo zaradi okoljevarstvenega lobija končala v košu za smeti, volk pa bo lahko še naprej naprej teroriziral profesorje,” je povedal anonimni profesor.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*