Na police prihaja prenovljeno $veto pismo!

Biblija ni bila posodobljena že 2.000 let. Pri prenovi so sodelovali zgodovinarji, jezikoslovci in finančni analitiki Morgan Stanleyja. Danes objavljamo prvo poglavje Geneze kapitalizma.

V začetku je Bog ustvaril Kajmanske otoke, vendar pa so bili otoki pusti in prazni.

In Bog je rekel: ”Bodi ohlapna finančna zakonodaja in bodite poštni nabiralniki,” in pred otoki so se prikazale jahte, na letališčih pa privatna letala. Bog je videl, da je dobro.

Nato pa se je Bog ozrl po luksuznih bungalovih in videl poslovneže, managerje in ustvarjalce gospodarske rasti, ki so morali sami čistiti lasten drek, nabirati sadeže in pucati sekret. Bog je videl, da ni dobro.

Zato je Bog zamahnil z magično palico in ustvaril Bosance, Filipince, Nigerijce in ostale polljudi, ki so poskrbeli, da so se lahko poslovneži ukvarjali s počivanjem, preganjanjem mladoletnih deklet in snifanjem kokaina.

Da pa se ne bi Bosanci, Filipinci, Nigerijci in ostali polljudje zavedli, da so na svetu samo za to, da jedo drek bogatih, je Bog izrekel magične besede: ”Deli in vladaj, naj bo religija, naj bo rasa, naj bo etnična pripadnost.” In od takrat naprej imajo managerji mir pred Bosanci, Filipinci, Nigerijci in ostalimi polljudmi.

In bilo je spet dobro.

Nato pa je Evropska unija zagrozila, da bo ostro nastopila proti davčnim mahinacijam in odlivu kapitala, in Bog se je poscal od smeha, saj je vedel, da se samo šalijo.

In tako je bilo dobro, in še danes je dobro, in v prihodnje bo dobro, dokler se nekega dne ne bodo Bosanci, Filipinci, Nigerijci in ostali polljudje zavedli, da sedijo v isti WC školjki in gledajo isti ritnici.

Takrat ne bo več dobro.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*