Na fakulteti za računalništvo predstavili simulator slovenskega invalida

Kjer lahko preizkusite, kako živeti z nekaj stotaki na mesec, kakšen je občutek, ko vam zavrnejo vse prošnje za delo, in kako prosjačiti mimoidoče, da vas nesejo v zgradbo.

Na ljubljanski fakulteti za računalništvo so predstavili zanimiv izum.

Izdelali so simulator slovenskega invalida, kjer lahko vsi Slovenci za nekaj minut stopijo v kožo svojih rojakov, ki so imeli v življenju smolo.

Profesor Vest, vodja projekta, je za naš radio povedal: ”Želimo, da bi imeli vsi Slovenci priložnost občutiti srečo, ki jo občutijo invalidi, ko pridejo na razgovor za službo in potencialni delodajalec zagleda voziček.”

V simulatorju se bo možno tudi odločati, ali boste z zadnjimi evri kupili pašteto ali špagete, če vas bodo seveda prijazni mimoidoči pripravljeni dvigniti na pločnik pred trgovino.

Izbirali boste lahko med več profili: gradbeni delavec, ki si je med delom zlomil nekaj vretenc, otrok, ki se je rodil s cerebralno paralizo, ali pa mama z multiplo sklerozo.

”Gibalno oviranim ljudem je v Sloveniji lepo, zato je prav, da svojo srečo delijo z vsemi Slovenci,” je še povedal profesor Vest.

Če torej želite na lastni koži občutiti, kako je, ko te družba brcne, pljune in odvrže na smetišče, obiščite simulator slovenskega invalida.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*