Na Bledu poteka Strateški sejem za službe uradnikov iz ekstremno nepomembnih držav

Uradniki tekmujejo v različnih igrah, glavna nagrada je služba v nižjem do srednjem managementu mednarodne organizacije.

Na Bledu se počasi končuje Strateški sejem za službe uradnikov iz ekstremno nepomembnih držav, ki ga vsako leto organiziramo slovenski davkoplačevalci.

Udeležba je letos resnično na visokem nivoju: na Bled je prišel Juan Birocrates, nižji komisar za prelaganje papirjev v Združenih narodih, tu je tudi Mary Paperpusher, ki v OECD-ju opravlja nalogo nižje uradnice za strateško in taktično analizo investicij in prodajo peska v puščavi, pa tudi nek profesor iz neke ameriške univerze je tu.

Na Bledu so tudi številni predsedniki držav in premieri – trije: slovenski predsednik John Wayne, slovenski premier Šarec in uboga predsednica Estonije Kersti Kaljulaid, ki je pravkar odpustila svojega osebnega asistenta.

Še posebej zanimiva pa bo okrogla miza o fuziji, kjer bosta zadnja dognanja s področja te zadnje bilke upanja za človeštvo predstavila fizika Sebastian Cavazza in Katarina Čas, ki sta se na tem mestu pripravljena prikazati kjer koli, če jima le plačate sendvič in prevoz.

Uradniki se potegujejo za privlačne nagrade

Sejem poteka na Bledu vsako leto, uradniki iz ekstremno nepomembnih držav pa se pomerijo v različnih igrah – kdo lahko zakuri največji kres iz davkoplačevalskega denarja, kako hitro lahko lačnemu otroku iz ust vzameš kos kruha itd.

Uradnik, ki na koncu zbere največ točk, dobi službo nižjega uradnika v eni izmed mednarodnih organizacij.

Borut Pahor, ki je za dogodek treniral celo leto: ”Sem pripravljen. Z lokostrelstvom in grizenjem jabolk iz vedra vode ne bi smel imeti težav. Malo me skrbi tekmovanje v ocenjevanju teže kuverte, saj je Šarec tu zelo močan. Vsekakor pa sem optimist.”

Norakrava 100 odstotno podpira Pahorja, saj ni lepšega od pogleda na slovenskega uradnika, ki je dobil službo v neki X pisarni mednarodne organizacije in nato v slovenskih medijih razlaga, kako težko je bilo dobiti to službo, in kako kul je sedaj, ko jo ima.

Se bo Pahorju uspelo zavihteti na čelo pisarne za premikanje svinčnikov v IMF-ju?

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*