Muftija Grabus in kardinal Rode nad Hollywood: ”Dovolj poniževanja žensk!”

Opozarjata, da je bila v letu 2019 Scarlett Johnsson plačana kar 34 milijonov dolarjev manj od Dwayna Johnsona! Zahtevata bojkot Hollywooda, kjer se ženske obravnava kot živino!

Sinoči sta v duhu medverskega sodelovanja Slovence nagovorila mufti Nedžad Grabus in kardinal Franc Rode.

V televizijskem nagovoru sta opozorila na ponižujoč odnos do žensk s strani ameriške filmske industrije in mladim deklicam položila na srce, naj bodo kapitanke svoje usode.

”V Hollywoodu ženska ni človek, ampak je drugorazredno bitje. Takšno neenakopravno razmerje nato vodi v spolne zlorabe, nasilje, bolezni itd. Hollywood, zbudi se, smo v 21. stoletju: na eni strani ženske razcepljajo atome, na drugi strani pa se do njih obnašate, kot da smo v srednjem veku,” sta vidno besna hrumela Rode in Grabus.

Posebno sporočilo sta namenila tudi mladim katoličankam in muslimankam: ”Če vam zlobni hollywoodski producent reče, da lahko v studio stopijo le moški, ve pa morate počakati zunaj kot psi, ga brcnite v jajca. In če vam recimo reče, da si morate povečati prsi, ker tako piše v sveti pogodbi – ga še enkrat brcnite v jajca, saj nihče nima pravice upravljati z vašim telesom!”

Še posebej pa ju je ujezilo dejstvo, da je njuna najljubša igralka Scarlett Johansson, najbolj plačana igralka v Hollywoodu, plačana kar 34 milijonov dolarjev manj od najbolj plačanega igralca: ”Dwayne Johnson ni igralec, ampak reklama za fitnes center. Da je ta spomenik steroidom plačan več od Scarlett Johansson, je zločin proti človečnosti!”

Sporočilo Rodeta in Grabusa je bilo jasno in udarno, vprašanje pa je, če bo Hollywood poslušal: ta starodavna institucija, katere edini namen je držati ljudi v strahu, da lahko producenti v miru vladajo, je namreč ponavadi gluha za tovrstne ideje naprednih ljudi.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*