Mravlje imajo dovolj stalinizma, prevzemajo neoliberalizem. Vse je drugače.

Mravlje so zamenjale politični sistem. Dovolj so imele diktatorske matice. Prevzele so politični sistem ljudi, ki so najbolj razvite živali.

Mravlje so sinoči na skupščini glasovale o spremembi političnega sistema.

Tisočletja so furale stalinizem – na vrhu je sedela Matica in ožje vodstvo Partije, ki niso delali absolutno nič, spodaj pa je bilo revno delovno prebivalstvo, ki je skrbelo za obstoj mravljišča in trepetalo pred pestjo Partije.

Mravljam je bilo dovolj

Ker gre za popolnoma nedemokratičen sistem, kjer delo v resnici ni bilo nagrajeno, so mravlje želele spremembo v neoliberalni kapitalizem, ki ga ima tudi homo sapiens, najbolj razvita oblika živali.

Delovna mravlja 173449, ki je ravno nosila petkrat večjo vejo od sebe: ”S spremembami smo zaenkrat zadovoljni. Denar imajo sedaj mravlje, ki dejansko delajo. Osebno sem sicer še vedno revna, ker sile prostega trga kažejo, da ne delam dovolj dobro. Vsaj tako mi je rekel šef.”

Statistični urad pravi, da so najbolj pridni delavci bivši člani Partije, ki so se preimenovali v managerje in vodijo uspešna multinacionalna podjetja. Svoje bogastvo so ustvarili samo in izključno z lastnim delom, brez vsakršne pomoči ostalih mravelj.

Prav tako je opazen napredek v politični participaciji. Delovna mravlja 343495 je tako na prvih volitvah kandidirala kot članica Socialdemokratskih delavskih mravelj: ”Dobili nismo sicer nobenega glasu, ker nismo imeli v lasti nobene TV postaje, nismo imeli ne denarja za politične oglase ne prepoznavnosti, ampak smo pa sodelovali v demokratičnem procesu, na kar smo zelo ponosni.”

Volitve je dobila delovna mravlja 36439, ki je imela podporo Matice, managerjev in multinacionalke Biokill.

Mravlje zadovoljne

Mravlje so tako s spremembo zadovoljne, življenje je popolnoma drugačno.

Neka mravlja je sicer vprašala, če je Matica, ki sedaj ni več šef partije pač pa libertarni milijarder, dela 170.000x več od nje, kajti tolikokrat večje premoženje ima, pa so jo označili za komunista in jo ustrelili v tilnik.

Na norikravi lahko komentirate brez registracije. Kljub temu, da podpiramo absolutno svobodo govora, si boste z idiotskimi komentarji zagotovili enosmerno vozovnico v Sibirijo. Komandant Norakrava bo odgovoril na vse komentarje.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*