Monako dviguje davke. Pierre Roglich nadaljuje gorske priprave za Tour na Kajmanskih otokih.

Monako ne želi biti več davčna straniščna školjka. Popolnoma nepovezano: monaški kolesar Pierre Roglich se je odločil za selitev na Kajmane, saj ima od tam čisto blizu do 6. etape Toura.

Monako se je te dni odločil za dvig dohodnine in davkov na nagrade.

Monaški knez Albert se je za to potezo odločil, ker se mu ne zdi fer, da bogati ljudje živijo na račun drugih, prav tako pa ima dovolj imigrantov, ki niso integrirani v monaško družbo, saj ne govorijo niti francosko.

”V svoji domači državi ne bi plačevali davkov, pri nas se tudi ne bi integrirali. Ti fantje enostavno nimajo nobenega družbenega zavedanja,” je povedal knez Albert iz plemiške družine Grimaldi, potem pa je odšel v Lidl, kjer dela v skladišču.

Ko smo že pri Monaku, še novica iz sveta športa.

Najboljši kolesar na svetu Pierre Roglich se je zaradi geografskih razlogov danes odločil za selitev na Kajmanske otoke.

Od tam se bo namreč lažje pripravil na kraljevsko etapo Toura 2020, saj ima do prelaza Alpe d’Huez le 10 ur z letalom in nato še šest ur z avtom.

UPDATE: S Kajmanskih otokov so sporočili, da uvajajo obvezno služenje vojaškega roka za vse svoje rezidente, brez izjeme. Obenem pa so iz tabora najboljšega kolesarja na svetu sporočili, da bo priprave nadaljeval v Dubaju, saj tamkajšnja geografija najbolj ustreza 12. etap Toura.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*