Množica s cvetjem in petjem pričakala začetek gradnje Ikee

Otroci direktorju izročili šopek ter zaplesali in zapeli. Z Ikeo v Slovenijo prihaja občutek optimizma, življenje ima spet smisel.

Danes so v ljubljanskem BTC-ju položili temeljni kamen za začetek gradnje najpomembnejšega projekta v zgodovini Slovenije.

Gradbene delavce in težko mehanizacijo so na gradbišče pospremili številni Slovenci, ljudska iniciativa ”Ikea, ti si naše sunce” pa je pripravila tudi kulturni program, v katerem je tisoč atletov izvedlo sinhrono koreografijo v čast ustanovitelju Ikee, ljubljenemu vodji Ingvarju Kampradu.

Otroci iz slovenske družine srednjega sloja so na koncu velikemu direktorju Ikee Jesperju Brodinu izročili šopek in mu zapeli pesem.

Veliki direktor si je vzel čas tudi za otroke! Slava mu!

Onkološki inštitut dobil gradbeno dovoljenje takoj, Ikea čakala 11 let

Med množico je bilo čutiti praznični utrip in olajšanje, da se mučne vožnje v Zagreb, Celovec in Villesse počasi končujejo.

Ljubljančan Peter je za Norokravo povedal: ”To je najsrečnejši dan v mojem življenju. Lansko leto sva z ženo dobila prvega otroka, in sedaj mu bova lahko končno opremila sobo na sodoben, vendar še vedno eko in bio način, brez podpiranja velikih korporacij. Hvala Ikea, hvala Ingvar!”

Kljub temu pa smo slišali tudi marsikatero pikro na račun države, ki je nerazumno zahtevala, da švedski pohištveni gigant izpolni vse zakonske pogoje za začetek gradnje.

Samo za primerjavo: na Ikeo smo čakali 11 let, medtem ko smo v istem času zgradili novo pediatrično kliniko, onkološki inštitut in urgenco!

Kakor koli že, pustimo preteklost za sabo, prihodnost je v pohištvenem skladišču na minimalni plači.

[foogallery id=”6761″]

Komentarji: 3 "Množica s cvetjem in petjem pričakala začetek gradnje Ikee"

  1. Saint Pepsi | 17/10/2019 ob 12:06 | Odgovori

    Končno bo v Ljubljani stalo nekaj uporabnega! Zdaj mi ne bo treba vozit svojega otroka vsakič, ko dobi raka, v Ikeo v Graz. V klinični center sem kot davkoplačevalec pod grožnjo nasilja vložil na stotine milijard evrov, pa kot potrošnik nisem bil deležen ne kozarca vina, ne poljuba na čevelj. Realsocialistična sramota!

  2. Zelo lepo napisano! Je pa za otroke z levkemijo fajn tudi Primark, vsaj dokler ne odpre vrat Ikea …

  3. Če pa imaš psihične težave je dober tudi hallmart. UPS pr nas ga ni. Smrk.

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*