Miro Cerar v Dubaju odprl prvo slovensko pralnico denarja

V Dubaju ogromno slovenskih podjetnikov, ki so se tja preselili zaradi klime. Bogati ljudje imajo pri sebi velike količine denarja, ki se pogosto umaže. Rdeče vino, predvsem pa kri se z denarja težko spere.

Sinoči je v Dubaju slovenski zunanji minister Miro Cerar slavnostno otvoril slovenski konzulat in pralnico denarja.

Cerar, ki se v Dubaju mudi v sklopu svoje mednarodne diplomatske turneje miru in pravičnosti, je ponosno prerezal slavnostni trak na konzulatu in simbolično opral prvo žehto denarja.

Slovenija je pralnico odprla kot ena zadnjih v Evropski uniji, čeprav so naši podjetniki vlado že dalj časa opozarjali na nevzdržno higieno denarja.

Kljub temu so se razveselili nove pridobitve, saj bo sodobni Boschev pralni stroj WAT24460BY, ki sodi v energijski razred A+++ –30%, odstranil tudi najtrdovratnejše madeže.

Cerar je v svojem govoru povedal: ”Doslej ste morali sledi krvi in potu šivilj, gradbenih delavcev in opeharjenih investitorjev na denarju prati v tujih pralnih strojih, sedaj pa boste končno lahko to lahko delali v zasebnosti slovenskega konzulata.”

Skupnost slovenskih podjetnikov v Dubaju je zelo živahna in številčna, v januarju 2020 pa se bo še okrepila, saj v EU prične veljati strožja davčna zakonodaja.

Kot ve vsaka gospodinja, so najbolj trdovratni madeži krvi, ki pridejo na tkanino ob preprodaji orožja.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*