Ministrstvu za delo zmanjkalo 86 milijonov evrov. Naj gredo delat.

Ministrstvo za delo sporočilo, da so ‘podcenili’ svoje izdatke za leto 2019. Štiričlanska družina s staršema na minimalcu medtem ministrstvu sporoča sredinca. Davkoplačevalci siti ministrstev, ki živijo prek svojih zmožnosti in bremenijo druge.

Nov dan, nov primer urada, ki ne pozna besedne zveze ‘osebna odgovornost’ in živi na veliki nogi, kljub temu, da denarja za to nima.

Iz ministrstva za delo pod vodstvom Ksenije Klampfer namreč sporočajo, da so v prvi polovici leta zapravili več kot pol denarja, zaradi česar jim bo do konca leta zmanjkalo 86 milijonov evrov.

Na drugi strani oče, ki z minimalno plačo skrbi za bolno ženo in dva otroka, ministrici Klampferjevi sporoča: ”Če parafraziram neko ministrico iz te vlade: na delovnem trgu primanjkuje delovne sile, lenuhi pa prosijo mamo državo za denar. Ajmo, delat, ne čakat, da pade z neba.”

Ministrica: revščina ministrstev je zapleten problem

Iz vlade pa Slovencem sporočajo, da je revščina uradov zapleten pojav, ki ga ni mogoče rešiti s populističnimi paroli, kot na primer ‘marš, delat’, ‘zakaj kupujete čike, če ste revni’, ‘zakaj jeste svež kruh, če je star cenejši’.

Zato bodo vzpostavili sistem, ki bo revna ministrstva vključil nazaj na delovni trg, njihovim otrokom bodo zagotovili pomoč pri učenju, več sredstev bo vlada namenila neprofitnim stanovanjem, saj je nerešen stanovanjski problem še vedno eden glavnih razlogov, da ministrstva pristanejo v revščini.

Obenem bo vlada namenila več sredstev za psihično pomoč ministrstvom, saj njihovo revščino pogosto spremljajo duševne stiske.

Kljub temu pa gre pričakovati, da bo Društvo delavcev na minimalcu zopet zganjalo vik in krik, saj so njihova srca odeta v led, ker si pozimi ne morejo privoščiti kurjave.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*