Ministrstvo za gospodarstvo organizira osnovni tečaj mobinga

Z delavnico želi ministrstvo spodbuditi produktivnost. Delo med bolniško in dopustom, nepisane nadure in dretje. Otipavanje bo obravnavano na posebni delavnici.

Ministrstvo za gospodarstvo bo v začetku marca organiziralo osnovni tečaj mobinga, kjer bodo nadrejeni in delodajalci spoznali osnovne prijeme te starodavne veje menedžerstva.

Minister Zdravko Počivalšek namreč opaža, da v mnogih podjetjih med delavci in njihovimi nadrejenimi vlada kolegialen odnos, zaradi česar trpi produktivnost.

”Slišal sem za primer, ko je bil delavec na bolniški in ni dobil niti enega klica svojih nadrejenih in ni prejel niti enega maila z delovnimi nalogami. To je nedopustno, s tem naša država izgublja ogromno,” je povedal Počivalšek.

Na delavnici boste vadili, za koliko decibelov lahko dvignete glas, da zbrihtate čistilko in ste še vedno na varni strani zakona.

Spoznali boste načine, kako potiho in z nasmeškom na obrazu kot nekakšen psihopat groziti delavki, da prekliče dopust, sicer jo boste razčetverili.

Skupaj s strokovnjaki boste napisali e-mail, v katerem boste delavca kao vprašali, kako je njegovo zdravje, v resnici pa mu boste med bolniško naložili en kup dela.

Povpraševanje je bilo tudi za tečaj o spolnem nadlegovanju delavcev in delavk, vendar bo za to organizirana posebna delavnica, saj je zaradi obsežne zakonodaje potreben daljši tečaj.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*