Minister Počivalšek odstopil! Postal je skrajni levičar in borec za pravice delavcev

sadsadad

Nazadnje so ga videli v Hoferju, kjer je priklenjen na blagajno zahteval plačno enakost med slovenskimi in nemškimi delavci.

Nov pretres v vladi Marjana Šarca.

Zdravko Počivalšek, ki je v vladi vodil resor za gospodarstvo, je sinoči nepričakovano odstopil.

Prek twitterja je sporočil, da se mu bruha, da živimo v času pomanjkanja delovne sile, ogromen odstotek Slovencev pa s svojo plačo še vedno komaj preživi.

Počivalšek je dejal: ”Evidentno je, da sile trga ne delujejo, zato je potrebna korekcija. Nepreklicno odstopam z mesta ministra, včlanil sem se v črni blok, kjer bomo skupaj z anarhističnimi tovariši organizirali delavce in dosegli premike na področju poraznih plač! Viva la revolución!”

Izgredi v Hoferju

In le nekaj ur po odstopu so z enega od ljubljanskih Hoferjev prišle novice, da so v poslovalnici izgredi.

Kot kaže, se je Počivalšek, sedaj poznan pod anarhističnim psevdonimom El toro, priklenil na eno od blagajn.

Zahteval naj bi takojšnjo izenačitev plač vseh evropskih delavcev Hoferja s plačami v Nemčiji, kjer ima Hofer oz. Aldi svoj sedež.

El toro: ”Dovolj je bilo tega: cene v slovenskem Hoferju so od 10 do 20 odstotkov nižje kot v avstrijskem in skoraj enake nemškim, plače delavcev pa so nižje za skoraj 100 odstotkov. S tovariši se ne premaknemo, dokler kapitalistična svinja, ki vodi Hofer, ne pripujsa sem in podpiše memorandum o evropski izenačitvi plač!”

Žal pa so anarhistični tovariši Počivalška pustili na cedilu, saj so na Netflixu gledali ponovitev Prijateljev.

Preobrazbo bivšega ministra Počivalška bomo seveda spremljali še naprej.

Žal ima anarhstični aktivist Počivalšek prav – plača v slovenskem Hoferju je 1.200 evrov bruto, v nemškem pa 2.300 evrov, neto razlika je seveda še višja. Pri čemer cene v trgovinah Nemčije niso 100 odstotkov višje.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*