Med mašo po novem tudi duty free shop!

Slovenska Cerkev d.d. izkorišča tržno nišo, ki jo je pustilo nedeljsko zaprtje trgovin. Ob prejemu obhajila vam bo župnik ponudil še zimske gume, vrtno orodje, tobačne izdelke – brez davka! So tržni prevladi Amazona šteti dnevi?

Iz ljubljanske nadškofije so danes sporočili, da Cerkev d.d. z novembrom uvaja brezcarinsko prodajo blaga med sveto mašo.

Poteza, o kateri so finančni analitiki ugibali že pred časom, prihaja kot odgovor na nedeljsko zaprtje trgovin in burno dogajanje na svetovnih borzah.

Ljubljanski nadškof Stanislav Zore, MBA, je v izjavi za našo televizijo povedal: ”Na finančnih trgih gledamo v zadnjih tednih pravi rodeo, nepremičninski trg pa je po naših ocenah tik pred občutnim popravkom. Zaradi naštetega smo se odločili, da del našega investicijskega portfelja iz tveganih naložb prestavimo v zlato, del pa v trgovinsko dejavnost.”

Spomnimo: Cerkev d.d. je dolga leta lobirala za nedeljsko zaprtje trgovin, sedaj pa se je končno pokazalo, kaj je bil pravi razlog za cerkveno podporo sindikatom delavcev v trgovski dejavnosti.

Cerkvene trgovine bodo odprte med nedeljskimi svetimi mašami, založene pa bodo z raznovrstnim blagom: od zabavne elektronike do tobaka in alkohola.

Potrošniki bodo lahko v cerkvah plačevali z Mastercardom, Bitcoini in Apple Payem, ker so cerkve brezcarinsko območje, pa bodo izdelki v teh trgovinah občutno cenejši.

Po naših informacijah dogajanje v ljubljanski nadškofiji z zaskrbljenostjo spremljajo pri Amazonu: ameriška korporacija mora namreč svojim kupcev zaračunavati DDV, kar Cerkev d.d. postavlja v veliko prednost.

Zagotovo bodo sledili pravni postopki pred sodiščem Svetovne trgovinske organizacije, kjer pa dajejo pravni strokovnjaki Amazonu malo možnosti za uspeh proti pravni osebi z 2.000 let izkušenj v biznisu.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*