McDonalds prihaja na Triglav

Prva alpska poslovalnica bo ob Triglavskih jezerih. Namesto Aljaževega stolpa Ronald McDonald. Otroci navdušeni, Počivalšek že popravlja zakon o Triglavskem narodnem parku. Kaj bo z drive-inom?

McDonalds v Sloveniji dosega nove višave – dobesedno. Ob Triglavskih jezerih bo ameriška veriga s hitro prehrano postavila svojo prvo alpsko poslovalnico. Kljub obetavnim načrtom pa mora vlada pohiteti, saj se naravovarstveniki že pripravljajo na oviranje prostega trga.

Lex McDonalds

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek hiti s pripravo zakona o McDonaldsu, s katerim se želi izogniti debaklu, ki smo ga doživeli z Magno. Spomnimo se: pri Magni so komunistični naravovarstveniki od vlade izsilili, da posredno prizna, da so na svetu boljše ideje kot postaviti lakirnico na vodovarstvenem območju.

V lex McDonaldsu bo tako zapisano, da je Triglavski narodni park še vedno zaščiteno območje, dovoljena pa je gradnja ameriških restavracij s hitro prehrano.

Počivalšek je za norokravo povedal: “Smo navdušeni. Nova poslovalnica McDonaldsa bo v Slovenijo prinesla med šest in 2.000 novih zaposlitev. Gre za visoko plačana delovna mesta, 4,73 € bruto na uro – v desetih urah bo delavec zaslužil več, kot je povprečna letna plača v Demokratični republiki Kongo.”

Adijo Aljažev stolp, pozdravljen Ronald

Znameniti McDonaldsev M že krasi Sedmera jezera.

Dogovor z McDonaldsem predvideva tudi umik Aljaževega stolpa in postavitev ogromnega kipa Ronalda McDonalda, znamenitega klovna in simbola kapitalizma.

Počivalšek je povedal: “Aljažev stolp je v bistvu pločevinasta kanta, ki ne opravlja nobene tržne vloge. Smo v tržnem kapitalizmu in klovn je sijajen simbolj časa, v katerem živimo.”

Do Triglavskih jezer asflatna štiripasovnica

Pogodba, ki jo je vlada podpisala z McDonaldsem, predvideva tudi davkoplačevalsko financiranje asfaltne ceste do poslovalnice, kjer bo potrošnikom na voljo drive-in.

Cesta, ki bo sicer v lasti McDonaldsa, bo tako skrajšala časovno potratno hojo do Triglava. Ljubitelji gor bodo na Triglavu v nekaj minutah, privarčevan čas pa bodo lahko namenili za štepanje neplačanih nadur.

Na norikravi lahko komentirate brez registracije. Kljub temu, da podpiramo absolutno svobodo govora, si boste z idiotskimi komentarji zagotovili enosmerno vozovnico v Sibirijo. Komandant Norakrava bo odgovoril na vse komentarje.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*