Matere samohranilke vračajo udarec Šarcu: kupujejo Mercator

Strasti med premierom in materami samohranilkami se še niso pomirile. Matere prevzemajo Mercator in grozijo z masovnimi odpuščanji. Bo to konec Šarčeve vlade?

Potem ko je predsednik vlade Marjan Šarec pred dnevi v pismu javnosti razkril, s kakšnim premoženjem operirajo matere samohranilke, mu danes vračajo udarec.

Gospodarska zveza mater samohranilk Slovenije je namreč sporočila, da prevzemajo Mercator.

Neuradno naj bi Šarcu zagrozile, da bodo vsak dan odpustile 1.500 ljudi, dokler premier ne vrne dodatka za delovno aktivnost.

Šarec: ”Ne bom se pustil izsiljevati teroristom!”

Predsednik vlade je samohranilke razburil pred dnevi, ko je ekskluzivno razkril, da samohranilka z enim otrokom, ki je obenem v vrtcu, osnovni šoli, na gimnaziji in na faksu, mesečno dobi 1.180 evrov!

Če bodo matere grožnje uresničile, bo to pomenilo katastrofo za našo državo, saj je Mercator naš največji delodajalec, od njega pa so odvisni tudi številni dobavitelji.

Šarec: ”Dovolj je bilo. Najprej so samohranilke zakuhale afero TEŠ 6, prodale so Adrio prevarantskemu skladu, sedaj grozijo pa še z odpuščanji v Mercatorju. Ne bodo me izsiljevale!”

Kako točno se bo Šarec boril proti samohranilka, ni znano – lahko bi morda ukinil plačano bolniško, ali pa vsaj plačan dopust. Vsekakor bomo zgodbo spremljali naprej.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*