Marvel odkupil pravice za Kekca in Martina Krpana

Ameriški filmski gigant gradi novo vesolje superjunakov. Dogajanje postavljeno v Los Angeles in Srednjo vas v Bohinju, Norakrava dobila ekskluzivni vpogled v zgodbo. Bo v filmu nastopil tudi akcijski junak slovenskih korenin, Borut Armando Pahor?

Po uspehu, ki ga je Marvel doživel s filmom Maščevalci: Zaključek, ameriška tovarna za štancanje filmov gleda v prihodnost. Po neuradnih vendar zansesljivih podatkih naj bi pred dnevi kupili avtorske pravice za Kekca in Martin Krpana.

Kekec: zora somraka

Naslov prvega filma bo kot kaže Kekec: zora somraka, v njem pa bomo spremljali zgodbo Kekca, dobrosrčnega ovčjega pastirja visoko v planinah nad Bohinjem.

Ko ga ugrizne radioaktivna ovca in mu veterinarska služba vzame čredo, ker je ovce nastanil zraven odlagališča radioaktivnih odpadkov, se odpravi v Los Angles, kjer namerava začeti življenje znova.

Los Angeles, postapokaliptična luknja. Mehiški mamilarski magnat in tihotapec Martin Raul Carpanos vlada prebivalstvu s trdo roko in kobilico.

Kekec, sedaj znan kot gradbeni delavec Russell Roberts, pred Carpanosovimi zlikavci reši lepo kubanko Moyco in obenem ugotovi, da ima super moči – v stresnih situacijah lahko iz rok strelja merino volno in z bojnim krikom ‘beeeeeeeeeeeeee’ uspava sovražnike.

Carpanos hoče Moyco zase, saj želi prek nje priti do Cosobrinosa, Moyčinega očeta in biologa, ki je odkril čudežno rastlino, s katero lahko ljudstvo prisiliš, da bodo desetletje kot čreda gledali en in isti film zapakiran v drugo škatlo in pri tem vzklikali ‘šeeee, šeeee, beeeee’. Carpanos namreč želi prodreti v filmsko industrijo, ne želi pa izgubljati časa in denarja na originalnih zgodbah in scenarijih.

Bo Russllu ‘Kekcu’ Robertsu uspelo rešiti družbo pred potom v popoln idiotizem? Usoda sveta je v rokah bohinjskega superjunaka.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*