Marjan Šarec se je opravičil SDS

Opravičilo objavil na Youtubu. Povedal je, da z njim delajo dobro, in da ima dovolj hrane. Vrhovni kalif SDS medtem umika fatvo na Šarčevo glavo, ki si jo je prislužil s kršenjem svobode govora.

Kot kaže, je afera ”žaljenje stranke SDS” končana.

Spomnimo: Marjan Šarec je pred dnevi izjavil, da je paprikaš v resnici mehiška jed, saj je paprika v Evropo prišla iz Mehike, in da je slovenski golaž boljši od madžarskega.

To je zelo ujezilo stranko SDS, ki se trudi vzdrževati prijazne odnose s sosednjimi državami, zato so Šarcu zagrozili s tožbo, če se nemudoma ne opraviči.

Šarec je po začetnem izmikanju sinoči vendarle objavil opravičilo: oblečen v svojo oranžno pižamo je nekoliko izmučen prebral izjavo, v kateri je priznal svojo zmoto glede madžarske kuhinje, povedal pa je tudi, da je Ferenc Puskas boljši od Maradone.

Iz SDS so sporočili, da sprejemajo Šarčevo opravičilo, in da bodo svobodo govora in dobro ime madžarske kulinarike branili tudi v prihodnje.

Vrhovni kalif Janusz pa je uradno umaknil fatvo iznad glave Marjana Šarca in ga opozoril, naj v prihodnje vendarle pazi, kaj govori, saj je pravica do svobode govora sveta.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*