Marina Portorož pred največjo širitvijo v svoji zgodovini

Interpol svari, da bo zaradi afere maske, prihajajoče afere turističnih vavčerjev in gradnje NEK 2 v Marini Portorož še letos zmanjkalo prostora.

Zaskrbljujoče novice z Obale.

Mednarodna organizacija kriminalistične policije Interpol je sinoči sporočila, da po njihovih podatkih do konca poletja v Marini Portorož ne bo več prostora za nova plovila.

Do te ugotovitve so prišlo po enormnem povečanju komunikacije med Slovenijo in Kajmanskimi otoki.

”Potrebno je ukrepati danes, ne jutri. Če marina ne bo takoj pričela z gradbenimi deli, boste imeli čez noč v Piranskem zalivu na desetine jaht brez varnega priveza. To je kršitev tako pomorskih zakonov kot tudi osnovnih civilizacijskih in moralnih načel zahodne družbe,” je povedal vodja enote za preiskavo finančnega kriminala pri Interpolu.

Marina Portorož je zadnjo večjo širitev doživela v času afere TEŠ 6, ko so povečali število privezov za 120 odstotkov, letošnje dogajanje pa jih je nekoliko presenetilo.

Direktor marine je povedal, da so ribičem in plovilom manjšim od 10-ih metrov prepovedali vstop v pristan takoj po oddaji Tarča, danes pa se bodo odločili tudi glede dolgotrajnejše rešitve.

”Po vsej verjetnosti bomo Portorož in Piran zaprli za splošno javnost in po vsej dolžini obale zgradili priveze za jahte daljše od 25 metrov. Ker je za širitev marine na nek način odgovoren korona virus, smo vlado že zaprosili za državno pomoč pri širitvi,” je povedal direktor.

Širitev marine pozdravlja tudi javnost, saj Slovenci veljamo za pravi pomorski narod.

Po podatkih mednarodne organizacije za preiskavo korupcije Transparency International naj bi bili v samem svetovnem vrhu po dolžini palube na 100.000 prebivalcev.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*