Maraton Franja: racija protidopinške agencije na sedežu GZS-ja!

Panika med belimi ovratniki, GZS naj bi več menedžerjem dobavil testosteronske obliže, EPO in finančne injekcije. Menedžerji: ”Kolesarimo, tako kot poslujemo – pošteno!”

Danes zjutraj so agenti Svetovne antidopinške agencije (WADA) obiskali sedež Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), po neuradnih podatkih naj bi zbornico preiskovali zaradi razpečevanja nedovoljenih poživil na včerajšnjem kolesarskem Maratonu Franja.

Na Wadi so v skopi izjavi za javnost povedali: ”Lahko samo potrdimo, da je je bilo včeraj na Maratonu Franji pri 75-odstotkih menedžerjev in članov upravnih odborov ugotovljeno jemanje nedovoljenih poživil.”

Po naših informacijah naj bi WADA na sedežu GZS-ja odkrila torbe s testosteronskimi obliži, infuzije, finančne injekcije, nedovoljene subvencije, navodila za neobdavčen uvoz eritropoetina iz držav izven EU-ja itd.

Martin Hvastja, strokovni komentator kolesarstva na RTV-ju in poznavalec razmer v tem športu, je za naš radio povedal: ”Potem ko so organi pregona izgnali doping iz Tour de Franca, je Maraton Franja postal največji festival nedovoljenih poživil v kolesarstvu, saj slovenski menedžerji enostavno ne marajo izgubljati.”

Na GZS-ju so v izjavi za javnost zapisali: ”Smo absolutno proti nedovoljenim poživilom v kolesarstvu. To je tako, kot da bi en podjetnik, ki ima veze, prejemal državno pomoč in bil oproščen plačila davka na dobiček, nek drug podjetnik pa ne. Ali pa da bi država izdala neke bone za en del turističnega sektorja, ostalim bi pa rekla ”Jebi ga, prosti trg, znajdite se. V glavnem, smo proti temu.”

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*