Lipica: konji zahtevajo ustanovitev delavske kooperative!

Pravijo, da edini delajo, ljudje pa nato s finančnimi mahinacijami uničujejo njihov trud. Uprava: konji niso pomembni za delovanje Lipice, če jim kaj ni všeč, naj stopijo na trg dela.

V enem naših najlepših turističnih draguljev vre!

Konji in kobile podjetja Kobilarna Lipica, ki je v lasti države, zahtevajo prestrukturiranje podjetja v delavsko kooperativo, v nasprotnem primeru pa grozijo s stavko.

Vodja sindikata Equus Marko Vranec, ki zastopa tudi interese oslov, poloslov in zeber, je za naš radio povedal: ”Ljudje pravite, da je najvišja oblika političnega sistema demokracija, na delovnih mestih, kjer preživimo vsaj tretjino dneva, pa povsod furamo hierarhični totalitarizem, kjer moraš nadrejenega vprašati, če greš lahko na WC, če se lahko javiš na telefon, če greš lahko domov k bolnemu žrebetu – zakaj?”

Sindikat zato zahteva odstop človeškega upravnega odbora, ki bi ga nadomestili z upravnim odborom, voljenim s strani delavcev.

Direktor kobilarne na očitke konjev odgovarja, da delavci niso usposobljeni za vodenje podjetja: ”Konji in kobile nimajo pravih menedžerskih znanj za vodenje podjetja, zato naj nehajo bluzit. Ali lahko nuklearni fizik vodi podjetje? Ne, ker ni menedžer in se ne spozna na … menedžeriranje. Jih pa vabim, da dajo odpoved – kobilarna lahko normalno preživi brez konjev, študenti so cenejši in bolj ubogljivi.”

Ostre besede direktorja, ki nakazujejo, da bo v Lipici še divje.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*