Liga samomorilskih prvakov: Slovenci odlični drugi!

Sezono 17/18 smo Slovenci končali na odličnem drugem mestu, Litvanci premočni. Je čas za menjavo selektorja? Bi z razpadom zdravstvenega sistema lahko ogrozili primat Litve?

Krovna organizacija Lige samomorislkih prvakov Eurostat je objavil rezultate za preteklo sezono – Slovenci smo bili z 19 samomori na 100.000 prebivalcev odlični drugi – drugo mesto smo si razdelili z Madžarsko in Latvijo, močno pa vodi Litva, Brazilija samomorov, kjer so v letu 2017 zabeležili kar 30 samomorov na 100.000 prebivalcev!

Selektor Šarec: vlada se trudi, da bi prehiteli Litvo

Marjana Šarca, selektorja slovenske samomorilske reprezentance, smo pred evropskimi volitvami vprašali, če se mu zdijo vladni predlogi dovolj močni, da s prestola samomorov vržemo Litvo.

”Število samomorov se pod mojo taktirko zopet veča. V tem letu smo že začeli z demontažo zdravstvenega sistema, kar bo zagotovo rezultiralo v povečanju samomorov. Prav tako se skupaj z Gospodarsko zbornico Slovenije trudimo spraviti čim več Slovencev na minimalca ali s.p.,” je povedal naš selektor.

”Obenem nimamo nobene vizije o tem, zakaj pravzaprav imamo državo – pri tem nadaljujemo delo prejšnjih vlad – kar je posredno razlog za naše uspehe na področju samomorov,” je še dodal Šarec.

Iz neznanega razloga je samomor povečini v domeni revnih ljudi

Kje so rezerve slovenske reprezentance?

Hiter pogled na statistiko nam pove, da ima Slovenija zagotovo rezerve v kategoriji ‘samomori med otroki’ – če je v letu 2000 pri nas samomor naredilo 18 otrok, so si v letu 2017 vzeli življenje le štirje (poizkusov samomorov je seveda nekajkrat več).

Vladi tako priporočamo, naj nadaljuje s sedenjem na fotelju in branjem časopisa, in tako še naprej ignorira problem alkoholizma, hude revščine, psihičnih bolezni, razslojenosti prebivalstva, kjer eni otroci dopustujejo na Maldivih, drugi pa v kartonasti škatli – ni hudiča, da se nam ne bo zopet začelo večati tudi število samomorov med otroki!

Državljane zanimajo imigranti

Kljub Šarčevemu optimizmu pa je klima v državi takšna, da državljanom dol visi za prek 400 samomorov njihovih sodržavljanov, želijo si zgodb o imigrantih.

S takšnim odnosom si bomo težko pokorili Litvo – kljub trdemu delu naših odličnih igralcev in selektorja.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*