LGBT požarna reforma na Madžarskem: na žlebovih nočnih klubov obvezni plezalni oprimki

Plezalni žlebovi, skrivni rovi, dodatni stranski vhodi, Orban veča požarno varnost madžarskih LGBT klubov. Reformo z zanimanjem spremljajo konzervativne stranke širom EU.

Po številnih kritikah, ki jih je bila nedavno deležna vlada Viktorja Orbana zaradi prepovedi širjenja LGBT ideologije, je na Madžarskem prišlo do kompromisa.

Orban je LGBT skupnosti tako ponudil roko sprave in v parlament poslal reformo požarne varnosti LGBT klubov, s katero želijo narediti te klube bolj varne in uporabnikom prijazne.

Iz stranke Fidesz so sporočili: ”Člani stranke smo opravili terenski ogled LGBT klubov, pri čemer smo ugotovili, da so številni med njimi prave požarne pasti. Zato smo pripravili reformo, v sklopu katere bo država plačala za plezalne žlebove, stranske izhode, skrivne rove in drugo varnostno opremo, s katero bo v primeru požara omogočena hitrejša evakuacija iz teh ustanov. Upamo, da smo s to gesto zakopali bojno sekiro z LGBT skupnostjo.”

Reforma še predvideva demontažo varnostnih kamer, ki so bile pogosto krive za katastrofalne nezgode, uničene zakone, kariere itd., ter ustanovitev posebne telefonske centrale, kamor lahko kličejo žene, če njihovih soprogov ob 3:00 zjutraj še ni domov, telefon pa zvoni v prazno.

V Evropi in Vatikanu je medtem slišati številne glasove podpore Orbanovi reformi.

Predvsem konzervativne stranke bodo z zanimanjem spremljale, če bo v prihajajočih mesecih na Madžarskem prišlo do kakšnega večjega škandala povezanega z evakuacijo iz LGBT kluba, nato pa bi lahko podobne reforme sprejele še ostale evropske države.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*