Letalo z ameriškim ministrom Pompeom zdrsnilo s steze, krivec lubrikant!

Se je lubrikant cedil od Pahorja ali Premierja? Logar: ”Predstavniki vlade smo uporabljali vazelin, kot je naročil Premier!”

Na Brniku se je danes zgodila letalska nezgoda s srečnim koncem.

Letalo ameriškega zunanjega ministra Mika Pompea je namreč zdrsnilo s steze, krivec za zdrs pa naj bi bila debela plast lubrikanta, ki je prekrivala pristajalno stezo.

Na letalu k sreči ni bilo poškodovanih, saj je ameriška delegacija zdrs s piste pričakovala, pred tem so namreč obiskali vzhodno Evropo, kjer so imeli enake probleme.

Pri reševanju Američanov so se zelo izkazali člani slovenske vlade, ki so se ulegli na tla in s svojimi telesi naredili pontonski most prek lubrikinta, s čimer so preprečili, da bi si Američani umazali obleke.

Inšpektor za preiskovanje letalskih nesreč je medijem povedal, da je reka lubrikanta izvirala pri slovenski delegaciji: ”Okoli slovenskih državnikov je nastalo pravo jezero viskoznega maziva. Preliminarna preiskava kaže, da je šlo za Durex Perfect Glide Gel pomešan z vazelinom in svinjsko mastjo, moramo pa še počakati na rezultate laboratorijske analize.”

Prav zaradi sestavine lubrikanta pa je med slovenskimi politiki prišlo do prave verbalne vojne.

Zunanji minister Anže Logar je za incident okrivil predsednika države Boruta Pahorja, ki da ni upošteval navodil: ”Premier nam je dal jasno vedeti, da se moramo namazati z vazelinom in svinjsko mastjo in ne z lubrikantom. Vlada zato pričakuje, da bo odgovornost za incident prevzel urad predsednika države.”

Predsednik države odgovarja, da je že po naravi sluzast, in da se je z durexovim lubrikantom namazal nekdo drug.

Od zaposlenih na letališču Brnik pa smo neuradno izvedeli, da se s kamer jasno vidi, da se je durexov gel cedil s Premiera, navodilo o mazanju z vazelinom pa naj bi bila samo diverzija.

Premier je naj bi z dezinformacijo glede izbire lubrikanta želel zagotoviti, da bi Pompeu zletel globlje v rit kot Pahor – zgodbo bomo vsekakor spremljali še naprej.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*