Lepa gesta vlade: ostanke vladnega kosila razdelili med starostnike in zavetišče za pse

Upokojenci in psi spoznali visoko kulinariko. Vlado pokazala svojo socialno usmerjenost, hkrati pa je kritikom dokazala, da ni izgubila stika z državljani.

Koalicijske stranke so se včeraj dobile na vladnem kosilu, kjer je bilo govora predvsem o Kristančičevem modrem pinotu letnik 2016.

Vlada se je strinjala, da gre za precej boljše vino, kot je bil modri pinot letnik 2014, ki je med izbranci ljudstva povzročil kar nekaj hude krvi, saj je bil popolnoma anemičen in brezbarven, obenem pa preveč živahen in pisan.

Lepe gesta vlade pa je sledila po koncu kosila – natakarji so namreč ostanke hrane postrgali v vrečke za smeti, ki so jih nato razdelili najbolj revnim upokojencem, dve vreči pa sta romali tudi v zavetišče za pse v Komendi.

”Upokojenci so zgradili našo državo, zato smo jim dolžni izkazati spoštovanje. Ta gesta ne bo rešila problema upokojencev, bodo pa vsaj en dan jedli kvalitetno hrano. Enako velja za pse,” je po kosilu povedal premier Marjan Šarec.

Dejan Židan, predsednik stranke SD, pa je povedal, da so Socialni demokrati leva stranka delavcev in revnih, zato so pojedli samo pol krožnika, tako da je več ostalo za starostnike (in pse).

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*